Skaffa träningsutrustning och få bättre balans och kondition

Vi har alla varit med om det. Första delen av ridpasset går bra, sedan orkar du inte riktigt länge. Det är för jobbigt. Istället för att sätta dig på rätt sätt i sadeln, så har du inte nog med mag- och ryggmuskler. Eller så är det konditionen som tryter. Börja träna och bli en bättre ryttare.

Träningsutrustning hemma

Om du rider har du oftast inte tid att gå på gymmet. Men du skulle ändå behöva mer muskler och bättre kondition. Lösningen är enkel: träna hemma. Med träningsutrustning i hemmet tar det bara tio minuter att träna. Den tiden har du. Mer armmuskler, mer styrka i mage och rygg. Både du och din häst kommer att må bra av det. För att träningen både ska vara trevlig och utrustningen inte påverka ditt golv är det smart att även köpa ett gymgolv eller en skyddsmatta. Skönt när du ska göra situps eller träna på roddmaskinen eller din crosstrainer. Och du vet att golvet alltid är ok. Gå in på Gorilla Sports som har både crosstrainer, hantlar och gymgolv som du enkelt beställer online. Så får du mer tid i stallet.

Träna för bättre balans

Din balans har stor inverkan på hästens balans när du rider. Med starka mag- och ryggmuskler kommer din hållning vara mycket bättre. Du kan träna rygg och mage på många sätt, både med hemmagym och med kroppen som verktyg. Det viktiga är att du tränar regelbundet. Flera gånger i veckan. Det handlar inte om att träna under lång tid, utan fem-tio minuter per pass för att stärka bålen. Det kommer också göra att du kan bära fodersäckar och andra tunga saker på ett bättre sätt så att du inte förstör din rygg. Att bara lägga upp sadeln på en hög häst kan vara en ansträngning för många. Då är det viktigt att du använder ryggen på rätt sätt. Förutom mage och rygg är det smart att köpa hantlar för att träna upp armmusklerna. Det underlättar både när du rider, håller på i stallet och ska bygga hagar.

Orka längre ridpass med konditionsträning

Det är även smart att satsa på att öka din kondition. Med bättre kondition kommer du orka rida längre, både fysiskt och mentalt. Förvisso innebär ridning viss kondition, men inte nog. Särskilt inte om du är en seriös ryttare och tävlar. Du kan jogga till stallet eller så har du en crosstrainer att träna på i ditt hemmagym.