Gör hästtävlingen till familjenöje

Om du vill satsa på att tävla med din egen häst och nå toppresultat krävs mycket jobb och nästan all fritid. Och du måste så klart tävla. Flerdagstävlingar, så kallade meetings, är spännande och jättekul men prislappen är inte så rolig.

Billigt boende med husbil

Ofta lyckas ryttaren locka med sig hela familjen och kombinera tävlandet med en minisemester. Assistans och hejarop kommer på köpet. Till hästen kan du hyra en box men var ska familjen bo billigt? Det perfekta alternativet är en husbil som har allt som behövs. Du är nära hästen och du får tid att tävlingsladda utan att stressa mellan platser.

Packlista

En husbil som dessutom har dragkrok är en utmärkt investering. Med BE-körkort får du i regel köra med hästtransport men titta på Transportstyrelsens släpvagnskalkylator för att vara säker.

För att åka på meeting är packningen en av de stora förberedelserna, speciellt om du åker långt. Du behöver foder, utrustning (speciellt sadeln), hink och mycket mer. Skriv en lista! Viktigast är förstås hästpasset. Utan hästpass, ingen tävling.