Ladda upp inför installningen

Dags för installning av hästarna? Sommaren är härlig men när betet börjar ta slut och vinterhalvårets ruskväder närmar sig är det läge att förbereda inför installning. I denna artikel får du några smarta tips om hur du kan göra stallet eller lösdriften redo med hjälp av produkter från Kellfri.se.

Minimera foderspill med en foderhäck

Att minska foderspill är fördelaktigt både för miljön och ekonomin. Kellfri.se har flera olika varianter på foderhäckar till grovfoder som passar oavsett om hästarna har fri tillgång eller utfodras på bestämda tider. Kompletterar du foderhäcken med hönät eller slowfeednät minimerar du foderspillet ytterligare. Tänk också på att utfodra på en så torr plats som möjligt. Många hästägare känner igen sig i hur vinterhagarna blir leriga där hästarna står och går mycket, till exempel vid utfodringsplatsen. Se därför till att denna plats är ordentligt dränerad och grusad. Det foder som eventuellt hamnar på marken kan då fortfarande tas tillvara på i högre utsträckning än om utfodringsplatsen är blöt och lerig.

Kontrollera vinterhagarna

Vi är många hästägare som kollar över sommarhagarna och lagar stängsel inför betesperioden. Lika viktigt är det att kontrollera vinterhagarna inför installningen. Gå runt hela hagen och se till så att stängselstolpar och eltråd är i gott skick. Kanske är det dags att utöka hagen, byta ut gammal tråd eller stängsla en ny hage för att kunna dela på flocken? På Kellfri.se finns allt stängselmaterial från stängselstolp till tråd och isolatorer. Kontrollera även underlaget i hagen så att inga farliga hål, vassa grenar eller liknande har tillkommit sedan hästarna gick där sist.

Stallinredningens skick

Att stallinredningen är i gott skick är viktigt både för säkerheten och trivseln. Boxdörrar och boxväggar ska vara intakta och välfungerande. Saltstenshållare, krubbor och vattenhinkar ska sitta uppe stabilt och vara hela och fräscha. Passa på att känna på underlaget inne på stallgången. Med åren kan denna slitas och bli halkig, då kan lösningen vara en stallmatta. På Kellfri.se finns all inredning du behöver till dina hästar och ditt stall.

Uppgradering av hinderparken

I och med installningen, det kallare vädret och de mörkare kvällarna brukar många ryttare ägna fler ridpass på ridbanan eller i ridhuset jämfört med på sommaren. Ett sätt att göra träningen mer inspirerande är att se över hindermaterialet och kanske byta ut eller utöka hinderparken. På Kellfri.se finns det hinderpaket i olika storlekar, allt ifrån mindre cavallettipaket till stora hinderpaket med cavallettistöd, hinderstöd och bommar.